Uncategorized

Teambuilding skaber fællesskaber og holdånd

By juli 21, 2020 No Comments

Mange firmaer vælger at prøve teambuilding med deres kollegaer. Dette skyldes at god stemning og teamwork kan være afgørende for at skabe en god og produktiv arbejdsplads. Det er ikke nok bare at lade sine ansatte arbejde. Der skal skabes et fællesskab. Der findes mange typer teambuilding øvelser som matchrace og orienteringsløb. Læs mere om dette nedenunder.

Kontorarbejde inspirerer ikke

Et firma eftertragter produktivitet blandt deres ansatte. Men det er ikke altid at det blot er nok at lade folk arbejde. Nogle gange kræver det at man lader de ansatte knytte sig sammen udenfor arbejdet. Hvis der er tale om store firmaer kan der nemt være kollegaer der aldrig mødes, på grund af store afstande mellem arbejdspladserne, og dermed er fællesskabet om opgaverne ikke personlige. Det kan derfor kun gavne firmaer at lave flere firmaevents, som kan samle deres ansatte.

Teambuilding

Det der gør teambuilding så eftertragtet er dens evne til at samle folk, selvom de ikke har ens interesser eller er bekendte før tid. Det gælder om at samle mennesker på det samme hold og give dem noget at kæmpe for. Det er nemlig sådan at folk der kæmper på samme hold, skaber et fællesskab og et bekendtskab der ikke brydes så let. Dermed vil de næste gang de ses på eksempelvis kontoret, blot huske at de stod sammen og har dermed mere tilbøjelighed til at kæmpe sammen igen og til at betegne hinanden som bekendte, hvis ikke venner. Dette er hvad mange arbejdspladser leder efter.

Hvis en arbejdsplads har et godt fællesskab, kan det gøre de ansatte:

  • Mere motiverede
  • Mere produktive
  • Mere kompromis og samarbejdsvillige

Matchrace og orienteringsløb

Der findes mange forskellige former for teambuilding øvelser man kan prøve af til et firmaevent. Et meget gammelt og kendt værktøj er orienteringsløbet. Ved et orienteringsløb, handler det om at man i samlet flok, skal finde vej ved hjælp af eksempelvis et kort eller kompas. Holdet bliver dermed alle sammen nødt til at holde sammen og finde den rigtige vej, og da vinderholdet skal have alle sine holdkammerater i mål, skaber det en holdånd. En anden teambuilding øvelse, som er blevet meget populær, er matchrace. Ved matchrace foregår det ikke længere på land men i vand. Det er nemlig i sejlbåde man bliver udfordret sammen med sine holdkammerater. Her er det meget vigtigt at alle på holdet samarbejder, da man ikke kan sejle båden uden at alle gør deres opgaver. Matchrace skaber fællesskaber.

Leave a Reply